TRYB JASNY/CIEMNY

Naleśniki bezglutenowe

Zasmakowały całej mojej rodzinie tak bardzo, że aktualnie nie robimy już klasycznych naleśników z mąki pszennej. Tylko te. 

50 g mąki kukurydzianej
50 g mąki ryżowej
15 g mąki z tapioki / można użyć mąki ziemniaczanej
2 jajka
30 g oleju kokosowego lub innego
300 ml mleka np. kokosowego
szczypta soli

Wszystkie składniki połączyć. Smażyć na rozgrzanej patelni, której nie trzeba już dodatkowo natłuszczać.

Super alternatywa dla „klasycznych” naleśników z mąki pszennej.




 

Komentarze

  1. Bardzo pysznie to wygląda, z chęcią wypróbuję ten przepis. Na szczęście mam nowo wyremontowaną kuchnię, więc gotowanie jest dla mnie teraz ogromną przyjemnością. W dodatku udało mi się kupić sprzęt AGD w zestawie w promocyjnej cenie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis, na pewno go wypróbuję. Uwielbiam gotować, jest to jedno z moich ulubionych zajęć. Oprócz tego dużą radość sprawia mi hodowanie rybek. Ostatnio zamówiłam rośliny akwariowe, ponieważ postanowiłam je nieco upiększyć.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie