Najlepszy chleb jaki jadłam

DOMOWY CHLEB ZAWSZE JEST NAJLEPSZY 
Obiecałam Wam przepis na cudowny chleb, który wczoraj upiekłam. Wystarczy dosłownie chwila by go zrobić.  Chleb ten nie wymaga ugniatania ani czasu do wyrośnięcia ponieważ jest on bez mąki i drożdży. Smakuje niebiańsko, jest soczysty i pełny zdrowych składników. 
Potrzebne będą:
4 jajka 
500 g orzechów i nasion 
50 ml oliwy z oliwek 
szczypta soli
Umieść wszystkie składniki w misce i wymieszaj. Mieszaninę wlewa się do formy i piecze przez około 50 minut w temperaturze 160 stopni. Polecam wyłożenie formy papierem do pieczenia. 


Kiedy piszę 500 g orzechów i nasion, możesz wziąć to, co masz. Tym razem wybrałam mieszankę siemienia lnianego, pestki słonecznika, orzechy laskowe, nasiona chia, nasiona dyni i migdały. Tak niewiarygodnie dobry i niewiarygodnie prosty. Ten chleb powstaje w 2 minuty. Powodzenia! 

3 komentarze