DZIEŃ DOBRY AWOKADO

Połączenie awokado i jajek to jedno z moich ulubionych. Pasta z tych składników smakuje idealnie. Nawet moje dzieci lubią ją zjeść od czasu do czasu. 

Wiem, że wiele z Was nie lubi smaku awokado. Radzę Wam wtedy, byście spróbowali awokado połączyć z innymi składnikami. Bajka! Można na słodko z kakao i daktylami. Można na ostro z czosnkiem, pomidorami i ziołami. To naprawdę wdzięczny owoc. Kombinacji do jego wykorzystania jest mnóstwo tak samo, jak i mnóstwo właściwości odżywczych ma ten owoc. 





Pasta z awokado i jajek:

- 1 dojrzałe awokado 
- 3 jajka ugotowane na półmiękko (żółtko lekko płynne ok 5,5 - 6 min.) 
- 1 duży ząbek czosnku lub 2 mniejsze 
- sól
- pieprz 
- świeżo wyciśnięty sok z cytryny 


Awokado obieramy se skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Wyciskamy ząbek czosnku. Jajka również kroimy w kostkę (lekko płynne żółtko ładnie scali naszą pastę). Całość doprawiamy solą i pieprzem Gotowe! 


2 komentarze

  1. Kiedyś też nie lubiłam awokado, ale to po przez to, że nie umiałam go kupić.
    nie nie wiedziałam jakie powinno być i pierwszy aż kupiłam twarde hehehehhe, teraz się z tego śmieje, ale wtedy nie było to takie oczywiste dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda :) Ja też zaczynałam w ten sposób przygodę z awokado!

      Usuń